Könyves-filmes - Május

május 17, 2012
Egy újabb rovatot indítok el, amiben havi rendszerességgel az adott hónapban mozikba kerülő filmeket fogom bemutatni. De persze a könyves bloghoz híven olyan filmekről lesz szó, amik valahogyan kapcsolódnak az irodalomhoz (adaptációk, vagy életrajzi filmek).

Az ötletet a ma mozikba kerülő A holló (The Raven) adta :)
A mozikban - május 17-től.

"Amikor a 19. századi Baltimore-ban egy anya és lánya brutális gyilkosság áldozata lesz, Emmett Fields nyomozó megdöbbentő felfedezést tesz: a bűntény egy fiktív esetre emlékeztet, amiről gyomorforgató részletességgel számolt be a helyi újság a társadalom margóján tengődő író, Edgar Allan Poe egyik történeteként. Miközben a rendőrség magát Poe-t is kihallgatja, újabb embertelen gyilkosság történik, amit egy másik népszerű Poe-sztori ihletett. Miután rájön, hogy az eszelős sorozatgyilkos Poe elbeszéléseit használja véres hadjárata alapjául, Fields igénybe veszi az író segítségét az őrült megállításához. Amikor kiderül, hogy egy Poe-hoz közel álló személy lehet a következő áldozat, magasabb lesz a tét, és a detektívtörténet műfajának feltalálója élesíti saját okfejtő képességeit, hogy megoldja az ügyet, mielőtt túl késő lenne."
A plakát nem annyira, az előzetes annál inkább tetszik :) Poe novelláit is szeretem, mindenképp megnézem a filmet is.


Cosmopolis
A mozikban - május 31-től.

"New Yorkban teljes a zűrzavar, a kapitalizmus a végóráit éli. Eric Packer, a milliárdos aranyifjú beül hófehér limuzinjába. Míg az Egyesült Államok elnökének látogatása miatt megbénul egész Manhattan, őt csak egy dolog érdekli: el akar jutni a város túlsó felén dolgozó fodrászához. Ám ahogy az órák telnek, a káosz úrrá lesz mindenen, és ő tehetetlenül nézi, ahogy birodalma összeomlik. Ráadásul biztos benne, hogy valaki meg akarja gyilkolni. De mikor és hol? Élete legfontosabb 24 órája következik."

A könyvet már ajánlagattam az előző várólistás bejegyzésben, ott is írtam Rob miatt vagyok kíváncsi a filmre. Mi újat tud hozni a "tvájlájt" után :)



Hófehér és a vadász
A mozikban - május 31-től. 


"Ebben a látványos akció-kalandfilmben Kirsten Stewart (Alkonyat) alakítja Hófehért, aki szebb az őt elpusztítani készülő gonosz királynőnél (Charlize Theron). Ám az ármányos nőszemély azt nem sejti, hogy az uralkodását veszélyeztető Hófehért a vadász megtanította a harc művészetére. És ha ehhez hozzávesszük, hogy a törpéket olyan kemény legények játsszák, mint Ian McShane, Ray Winstone, Bob Hoskins vagy Nick Frost, akkor már világosan látszik, hogy ez a mese egy egészen másfajta mese."


Szintén Twilightos színész újabb filmjéről van szó, Kristen Stewart már több különböző filmben szerepelt, volt már énekes (The Runaway), prosti (Welcome to the Rileys) vajon hogyan fogja alakítani a harcos Hófehért. (Amúgy tetszik, hogy egyre több hagyományos mesét feldolgoznak - idén ez a második Hófehérke film, plusz a Grimm és az Once upon a time sorozatok is ezt a vonalat követik. Jövőre pedig jön a Jancsi és Juliska- Boszorkányvadászok is!

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.